spoon

Osnovni recept za palačinke

1

Kategorija : Palačinke

Za izdelavo palačink potrebujemo naslednje sestavine (masa zadostuje za cca 10 palačink):

  • 100g moke
  • 1 jajce
  • 3 dcl mleka
  • 1 žlička olja
  • ščepec soli

Jajce, mleko in olje zmešamo skupaj v posodi. Dodamo sol. V posodo počasi dodajamo moko in zraven maso ves čas mešamo, da se v masi ne ustvarijo krogljice iz moke. Masa mora biti gladka.  Če se vam zdi masa preveč redka, dodajte malo moke. Če pa se vam zdi masa pregosta, jo razredčite z mlekom.

Ponev za pečenje palačink segrejte na visoki temperaturi. Ko se ponev segreje, nastavite temperaturo na medium. Pred peko ponev namastite z oljem. V ponev vlijte dovolj mase, da bo pokrila celotno dno. Palačinko na eno strani pečete tako dolgo, dokler masa ne izgleda suha in robovi zapečeni (1-2 minuti). Potem palačinko obrnete in zapečete še na drugi strani.

Predlagamo, da palačinke servirate z evrokremom, marmelado ali pa samo s sokom limone in sladkorjem.

Dober tek!

Komentarji (1)

mmmm palačinke njam

Oddaj komentar